+1
Fixed

[XiiaLive Beta] Equalizer doesn't save last use state

deaddmail 6 years ago • updated by Jona (Lead Developer) 5 years ago 8

Would like the equalizer to stay on when I cut it on.  Not have to turn back on each time I get in Beta

Answer

Answer
Fixed

I have found the reason why the state of the equalizer was lost. This fix will be part of the next release. Thanks for your help!

Are you using the latest version of the beta? v3.0.0.05? It should stay on if you left it on...

I have the latest beta version V3.0.0.05 installed on an Android 2.3 Smartbox TV. I have the same problem. When I start the equalizer by clicking on the points on the left of the song title the EQ opens always in the off state. Furthermore I see only two rotary knobs on the left side. When I click on them It appears a circular blue line. If I rotate the knobs nothing changes to the sound. And I do not see any slider, only PRESET at the center and two arrows. Is it normal ?

Thanks a lot

Angelo

Oh! I see what is happening... Currently we aren't handling errors properly, so you see no EQ bars when something fails.  It seems that the Audio FXs are failing to initialize on your device. It's a known issue.  We are still looking to fix it.  Possibly be releasing a v3.0.06 today with a potential fix for that...

Good news.

The EQ seems now working correctly on my system. But I do not know why. So I cannot help.

Is it normal that the bars are graduated from -1.5 to 1.5dB ? The excursion, at least by ear, should be greater.

Thanks for this excellent application (it lacks only recording capabilities)

Regards

Angelo 

What are the ranges you think would be correct? The ranges shown are based on what Android reports.

Answer
Fixed

I have found the reason why the state of the equalizer was lost. This fix will be part of the next release. Thanks for your help!

I have the issue with 3.0.2.1 that the equalizer setting isn't stored when the app is closed. Somehow I managed with an earlier version to have it set to off but with the bass boost set to something >0. I can change that knob to zero but whenever I restart the app, it is at its previous position again.

Thanks for posting about your issue. I'll try to see if I can reproduce the issue.